Thursday, December 24, 2009

:. ~ W A J I B A D E ~.:

Hallu...

Td ngah bosan2, aku terjumpe video nie.. korg tgk handphone nie, aku rse kite sume(nk2 lagi pompuan) mmg wajib ade hp nie.. bgus bangat.. hehehe (ni bkn iklan berbayar k)..

video

p/s: aku ske couple nie (KIM BUN & KIM SO EUN).. sweet sgt.. (pengaruh dr BOF)

:. ~ F E N I N ~.:

Hallu..

xtau nk wat entri ape... sebab... aku ngah serabut.. pk kan masalah bajet thn dpn..
aku kna berhenti bebelanja sukasuki.. kalu x, aku mmg xde saving lansung..
cmne kalu tibe2 ade org ajak aku kahwin thn dpn, mane aku nk cekau duit wat majlis seGAH ERRA FAZIRA n YUSRI dulu.. (sungguh berangan x ingah aku nie)... Melainkan org yg ajak aku kawen tu ade lah kerabat Sultan Brunei yg mmg kaya x ingat.. hahahha.. (ade ker??)
Ape2 pun, aku mmg kena simpan duit, sbb aku nk g jpe kekasih ku di KOREA..
Oh Oppa Lee Min Ho aka Jung Pyo (Boys Over Flower).. i lap u beri strong r..
Aku xtau r ape yg aku ngarut nie.. tp at least ble berangan ley r kurangkan rase serabot aku nie.. huhuhu..

Layann je r.....

daa...xoxo...

p/s: aku still fenin nie.. cmne nk jadi kaye?? ade sape2 nk bg cadangan.. tp bkn skim cpt kaye tau..

Thursday, December 17, 2009

:.~ M U K A B U K U @ F A C E B O O K ~.:


Hallu....

Arini aku sedey sbb FB dh kena blok.. so aku x ley r nk layan FB lagi.. huhuhu... ade x sape2 yg pandai unblokkan FB walaupun IT dept dh blok kan? waaaaaa.... kesedihan x dpt dibendung lagi.... ni nk kna ble berokben (sile bace : broadband) gak nie.. huhuhu... ape pilihan aku??


En. M @ En. C? ~ sile bg komen anda supaya aku ley wat pilihan terbaeeekkk...

p/s: gambar ade lah sumbangan GOOGLE.. tima kasehh...

Wednesday, December 16, 2009

:.~ Testimoni USANA 2 ~.:

Hallu...
Mari kite becerita pasal USANA lagi... Kali ni aku nk bagi testimoni member aku yg try Nutrimeal.. Name dia Mr. A (bukan name sebenar).. Aku xtau r bape berat dia sblm nie, tp yang penting, after dia amalkan minum Nutrimeal ni, ade penurunan.. Dia dh amalkan dlm 1bln kalu aku x silap r.. n hasilnye, dia turun 2kg.. korang x percaya? skg aku sertakan borak2 aku ngn dia kt FB..


So, percaya x? kalu dia boley, korg pun mesti boley... Kalu asik ckp x boley kurus, mmg r xkn kurus sampai ble2.. so, apa kate.. korang rajin2 kan r ym aku kt awek_toyol or emel aku kt anieahmad@yahoo.com.. Mane tau, kot2 percubaan kali ni berjaya...

NUTRIMEAL VANILLA Flavour & DUTCH CHOCOLATE Flavour

(member price : rm114, Retai price : rm140)


Ape yg penting.. USAHA dgn USANA..




p/s: price including delivery charge..

Tuesday, December 15, 2009

:.~ T E R I N G A T ~.:


Hallu...

Aku xtau r nape 2 3 ari ni asik emo jek.. nk dtg bulan kot.. td mak aku kol, dia gtau ade bonus utk duit pencen arwah ayah aku.. ALHAMDULILLAH.. tp, aku jadi sedih ble mak ckp, mak sedih.. aku tye nape, dia gtau, "ye r, dia dh xde, tp kite guna duit dia jek".. ble mak ckp cmtu, otomatik air mata aku kuar cm ujan di musim tengkujuh.. huhuu.. tetibe rindu sgt ngn ABAH.. Aku sentiasa doakan semoga roh nye dirahmati dan di tempatkan dlm golongan org2 yg beriman.. INSYALLAH... Pasal duit tu, aku cadangkan kt mak, wat sedekah kt masjid, tu jek yg kite mampu wat selain dokan kebahagian ABAH di dunia sana..


I REALLY MISS U ABAH..

Thursday, December 10, 2009

:.~ B E N C I D E N G K I ~.:

Nape manusia ni x bole tgk org senang??? Nape mesti nk busuk ati.. ko mmg jahat nk mampos.. aku xtau r ape yg ko dengki n benci sgt dgn aku.. dpn2 bukan men manis lagi berkata2, tp blakang mcm2 ko hentam aku.. ko ni manusia jenis ape.. idup dah lame, blaja dh tinggi, x cukup lg ke ilmu ko sampai ko sanggup wat org lain camni?? or ko sebenar nyer syok kat aku, tp aku x layan ko?? sowi, ko mmg bkn taste aku.. sbb ko jahat ngalah kan israel.. bkn aku sorg je yg ckp ko jahat, sume org bawahan ko ckp ko mcm tu.. so, nampak sangat ko jahat..
Ko kena ingat, anak ko sume pompuan.. mcm2 ley jadi.. idup ni mcm roda.. skg mmg ko kt atas, tp ingat, 1 ari nnt ko akan ke bawah jugak, time tu kalu ko baru nk sedar mmg dh terlambat.. Skang ni ALLAH SWT tu bayar cash jek...
Aku mmg berterima kasih sbb ko penah bagi aku peluang keje sebelum ni, tp ble ko dh tikam aku dr blakang mcm ni, mmg aku x kan lupe.. aku x penah wat jahat ngn ko skali pun.. aku wat keje ko dgn ikhlas... tp, ini yg ko balas.. aku doakan ko BAHAGIA dgn ape yg ko buat..
AKU BENCI KO SAMPAI MATI!!!!!

:.~ 1st Testimoni USANA ~.:

Hallu...

Excited aku nk tulis testimoni pertama pasal produk aku bru join nie.. ape lagi kalu bukan USANA n my 1st customer is my mom.. smlm mak aku dgn excited nye sms gtau yang mak dh turun 4kg.. Sonok aku baca sms mak... aritu mase balik raye ade gak mak ckp ngn aku, yg mak rase badan mak dh macam ringan sikit.. n skg cpt kenyang.. Mase mula2 dulu aku ade ckp ngn mak aku, kalu nk berkesan mak kena r control makan, tp pas mak aku minum NUTRIMEAL VANILLA, mak ckp mmg kenyang, xyah nk control2... tp mak aku ckp, waktu mlm even mak kenyang pun, mak terpaksa makan, sbb temankan abah aku mkn malam.. isteri mithali sungguh mak ku ini.. hahahaha..


NUTRIMEAL VANILLA n DUTCH CHOC very delicious.. nyum..nyum..



Ape2 pun tahniah r kat mak aku.. n aku suh mak aku pomot kat kawan2 tpt keje dia tu.. Skang aku sponsor bapak aku makan PROCOSA II lak.. sbb dia ade prob sendi.. so kalu ade improvement, aku wat entri pasal bapak aku lak k..



PROCOSA II

So, Sape2 yang berminat nk try NUTRIMEAL VANILLA or NUTRIMEAL DUTCH CHOCOLATE or produk2 USANA yg lain ley r contact aku @ email anieahmad@yahoo.com or ym me @ awek_toyol
daa.. c u next entri..

xoxo..

Tuesday, December 8, 2009

:. ~ MY BESFREN WEDDING ~.:

Hallu...

Disbbkan skg ni musim cuti sekolah, so byk r kenduri kendara kawen.. n 1 of them is my BFF (besfren forever).. Las wiken aku telah berkampung ka Kg Bukit Kapar, Klang.. Besfren aku ni namenye SUPI.. Kitorg kawan agak lame r .. dari zaman part 1 diploma (kire2 dh nak kat 8 thn r).. even dia x further degree, ktorg still besfren.. Siyesly, aku mmg sayang dia.. sayang sgtt..
Sebabt tu aku sanggup berkampung kat umah dia, even tak bape nk merewang (dalam bahasa org jawa bermaksud menolong org wat keje kawen, bkn berjalan2 x tentu pasal k) kt umah dia, tp aku jadi peneman dia.. dari saat dia dinikahkan sampai r acara memotong kek.. kalu boley, aku x nk terlepas satu detik pun saat bahagia dia...

Ade satu dialog yang membuatkan aku sgt touching k.. (tp aku tunjuk cool jek dpn dia) ahaks..

Aku : P, awat ko x nangis eak?? aku tgk orang len, ble org dh cakap 'SAH' jek terus mengalir air mata.. tp ko aku tgk cool jek..
Supi : Ntah.. aku x rase pape.. mayb sbb korg ade kot... (korg = aku n amoi)
(taim ni mmg aku touching giler.. even ayat dia pendek jek, tp btol2 bermakna wat aku.. ayat dia tu menunjukkan kehadiran ktorg di saat tu sgt diperlukan.. huhuhu)
Aku xtau nk tulis ape lg, sbb aku takot kalu aku tulis lebih2 nt mau aku ngalir air mata lak.. cuak lak dak opis sblh aku nie.. huhuhu
N utk Supi.. if dia bace entri aku kali ni.. juz nk wish...
~ Jadilah isteri yg smart (mean jgn jadi telalu naive, nt mudah kena tipu) moral dr blog k.norm
~ Jangan noty lg, sbb ko dh jadi bini org..
~ Pasni mintak izin kt Gadafi awal2 utk kite g Karok.. hahaha
~ Tahniah sbb akhirnye ko ttp kawen ngn Gadafi ( ur 1st love)
~ Hopefully even ko dah kawen, kite ttp kawan sampai mati..
~ aku SAYANG ko.. (x bermakna ktorg lessie k)
Skang time utk korg layan gambo2 yang sempat aku capture.. kalu ikotkan ade 806 shots, tp takot korg x terlarat nk melayann nye.. hahaha.. tgu aku apload kt FB @ fotopages k..


Pengantin dicelah2 bunga...

Apetah diborakkn dorg nie..


Supi n Amoi..

Tuan tanah n Supi.. (aku amik berkat pengantin nie..)


Pengantin yg xley nk brenti bercakap...

Dalam masjid pun sempat snap gambo.. saat2 akhir bergelar CIK Supi

saat2 mereka dinikahkan..

Setelah bergelar PUAN Supi

Pengantin berpelukan dgn mak mertua

Gadafi bersalaman dgn pak mertua..

im happy for u my dear...

skg dh boley pegang puas2 k...

ciuman pertama setelah bergelar suami isteri...

ni r keta pengantin....

Supi dimekapkan oleh kak Zack utk majlis sanding...

cantikkan????


aku lagi... hahahaha...

senyum kegembiraan... bahagianye pengantin...

pengantin berarak..

We r besfren forever...
Geng ktorg 2 dah kawen n 2 lagi SNA.. so, sape kawen dulu antara aku n amoi??? tgu....
K r, jumpe di lain hari.. daaaa...
xoxo

Friday, December 4, 2009

:.~ E N T A H ~.:

Sedang aku mencari, tetiba aku terjumpa.. terjumpa sesuatu yang aku tak ingin cari, yg tak ingin aku temui..

Ape yg aku rase skg???

Perlu ke rase ini wujud???

Bagaimana nak buang rase ini???

Pergi kau.. pergi kau rase ini.. aku x suke bile ini yg ku rase..

Dan.. jangan kau muncul lagi wahai rase..

Rase ini membuatkan aku terpikir, teringat dan kembali "down"...

Ape yg aku rase???

Ape yg aku fikir???

Ape yg aku ingat???
*
*
*
*
E.N.T.A.H

(gambar sekadar hiasan)

Tuesday, December 1, 2009

:.~ makeover macam Cik Pid ~.:

Halluuuu...

Selamat ari selasa kawan2.. td ngah xde kije, aku belek2 r blog kawan2ku.. bace r blog Cik Pid.. tgk makeover dia, cm menarik, aku pun try r gak.. ni r hasil nye.. plz comment ye kawan2..


before after

comei x? aku ske r mata aku tu.. pasni nk usha lens kaler tu r.. hehehehe.. k r, nk shooting ni, satg bos masuk, so kena membawa watak pekerja cemerlang.. kang x ley jd gud actress lak thn nie.. hahahaha..

c u soon.. daaa....

xoxo..

p/s: pid, sowi x minx izin ko nk wat entri cm ko.. huhuhu.. ampun sifooo