Thursday, December 24, 2009

:. ~ W A J I B A D E ~.:

Hallu...

Td ngah bosan2, aku terjumpe video nie.. korg tgk handphone nie, aku rse kite sume(nk2 lagi pompuan) mmg wajib ade hp nie.. bgus bangat.. hehehe (ni bkn iklan berbayar k)..

video

p/s: aku ske couple nie (KIM BUN & KIM SO EUN).. sweet sgt.. (pengaruh dr BOF)

:. ~ F E N I N ~.:

Hallu..

xtau nk wat entri ape... sebab... aku ngah serabut.. pk kan masalah bajet thn dpn..
aku kna berhenti bebelanja sukasuki.. kalu x, aku mmg xde saving lansung..
cmne kalu tibe2 ade org ajak aku kahwin thn dpn, mane aku nk cekau duit wat majlis seGAH ERRA FAZIRA n YUSRI dulu.. (sungguh berangan x ingah aku nie)... Melainkan org yg ajak aku kawen tu ade lah kerabat Sultan Brunei yg mmg kaya x ingat.. hahahha.. (ade ker??)
Ape2 pun, aku mmg kena simpan duit, sbb aku nk g jpe kekasih ku di KOREA..
Oh Oppa Lee Min Ho aka Jung Pyo (Boys Over Flower).. i lap u beri strong r..
Aku xtau r ape yg aku ngarut nie.. tp at least ble berangan ley r kurangkan rase serabot aku nie.. huhuhu..

Layann je r.....

daa...xoxo...

p/s: aku still fenin nie.. cmne nk jadi kaye?? ade sape2 nk bg cadangan.. tp bkn skim cpt kaye tau..

Thursday, December 17, 2009

:.~ M U K A B U K U @ F A C E B O O K ~.:


Hallu....

Arini aku sedey sbb FB dh kena blok.. so aku x ley r nk layan FB lagi.. huhuhu... ade x sape2 yg pandai unblokkan FB walaupun IT dept dh blok kan? waaaaaa.... kesedihan x dpt dibendung lagi.... ni nk kna ble berokben (sile bace : broadband) gak nie.. huhuhu... ape pilihan aku??


En. M @ En. C? ~ sile bg komen anda supaya aku ley wat pilihan terbaeeekkk...

p/s: gambar ade lah sumbangan GOOGLE.. tima kasehh...

Wednesday, December 16, 2009

:.~ Testimoni USANA 2 ~.:

Hallu...
Mari kite becerita pasal USANA lagi... Kali ni aku nk bagi testimoni member aku yg try Nutrimeal.. Name dia Mr. A (bukan name sebenar).. Aku xtau r bape berat dia sblm nie, tp yang penting, after dia amalkan minum Nutrimeal ni, ade penurunan.. Dia dh amalkan dlm 1bln kalu aku x silap r.. n hasilnye, dia turun 2kg.. korang x percaya? skg aku sertakan borak2 aku ngn dia kt FB..


So, percaya x? kalu dia boley, korg pun mesti boley... Kalu asik ckp x boley kurus, mmg r xkn kurus sampai ble2.. so, apa kate.. korang rajin2 kan r ym aku kt awek_toyol or emel aku kt anieahmad@yahoo.com.. Mane tau, kot2 percubaan kali ni berjaya...

NUTRIMEAL VANILLA Flavour & DUTCH CHOCOLATE Flavour

(member price : rm114, Retai price : rm140)


Ape yg penting.. USAHA dgn USANA..




p/s: price including delivery charge..

Tuesday, December 15, 2009

:.~ T E R I N G A T ~.:


Hallu...

Aku xtau r nape 2 3 ari ni asik emo jek.. nk dtg bulan kot.. td mak aku kol, dia gtau ade bonus utk duit pencen arwah ayah aku.. ALHAMDULILLAH.. tp, aku jadi sedih ble mak ckp, mak sedih.. aku tye nape, dia gtau, "ye r, dia dh xde, tp kite guna duit dia jek".. ble mak ckp cmtu, otomatik air mata aku kuar cm ujan di musim tengkujuh.. huhuu.. tetibe rindu sgt ngn ABAH.. Aku sentiasa doakan semoga roh nye dirahmati dan di tempatkan dlm golongan org2 yg beriman.. INSYALLAH... Pasal duit tu, aku cadangkan kt mak, wat sedekah kt masjid, tu jek yg kite mampu wat selain dokan kebahagian ABAH di dunia sana..


I REALLY MISS U ABAH..

Thursday, December 10, 2009

:.~ B E N C I D E N G K I ~.:

Nape manusia ni x bole tgk org senang??? Nape mesti nk busuk ati.. ko mmg jahat nk mampos.. aku xtau r ape yg ko dengki n benci sgt dgn aku.. dpn2 bukan men manis lagi berkata2, tp blakang mcm2 ko hentam aku.. ko ni manusia jenis ape.. idup dah lame, blaja dh tinggi, x cukup lg ke ilmu ko sampai ko sanggup wat org lain camni?? or ko sebenar nyer syok kat aku, tp aku x layan ko?? sowi, ko mmg bkn taste aku.. sbb ko jahat ngalah kan israel.. bkn aku sorg je yg ckp ko jahat, sume org bawahan ko ckp ko mcm tu.. so, nampak sangat ko jahat..
Ko kena ingat, anak ko sume pompuan.. mcm2 ley jadi.. idup ni mcm roda.. skg mmg ko kt atas, tp ingat, 1 ari nnt ko akan ke bawah jugak, time tu kalu ko baru nk sedar mmg dh terlambat.. Skang ni ALLAH SWT tu bayar cash jek...
Aku mmg berterima kasih sbb ko penah bagi aku peluang keje sebelum ni, tp ble ko dh tikam aku dr blakang mcm ni, mmg aku x kan lupe.. aku x penah wat jahat ngn ko skali pun.. aku wat keje ko dgn ikhlas... tp, ini yg ko balas.. aku doakan ko BAHAGIA dgn ape yg ko buat..
AKU BENCI KO SAMPAI MATI!!!!!

:.~ 1st Testimoni USANA ~.:

Hallu...

Excited aku nk tulis testimoni pertama pasal produk aku bru join nie.. ape lagi kalu bukan USANA n my 1st customer is my mom.. smlm mak aku dgn excited nye sms gtau yang mak dh turun 4kg.. Sonok aku baca sms mak... aritu mase balik raye ade gak mak ckp ngn aku, yg mak rase badan mak dh macam ringan sikit.. n skg cpt kenyang.. Mase mula2 dulu aku ade ckp ngn mak aku, kalu nk berkesan mak kena r control makan, tp pas mak aku minum NUTRIMEAL VANILLA, mak ckp mmg kenyang, xyah nk control2... tp mak aku ckp, waktu mlm even mak kenyang pun, mak terpaksa makan, sbb temankan abah aku mkn malam.. isteri mithali sungguh mak ku ini.. hahahaha..


NUTRIMEAL VANILLA n DUTCH CHOC very delicious.. nyum..nyum..



Ape2 pun tahniah r kat mak aku.. n aku suh mak aku pomot kat kawan2 tpt keje dia tu.. Skang aku sponsor bapak aku makan PROCOSA II lak.. sbb dia ade prob sendi.. so kalu ade improvement, aku wat entri pasal bapak aku lak k..



PROCOSA II

So, Sape2 yang berminat nk try NUTRIMEAL VANILLA or NUTRIMEAL DUTCH CHOCOLATE or produk2 USANA yg lain ley r contact aku @ email anieahmad@yahoo.com or ym me @ awek_toyol
daa.. c u next entri..

xoxo..

Tuesday, December 8, 2009

:. ~ MY BESFREN WEDDING ~.:

Hallu...

Disbbkan skg ni musim cuti sekolah, so byk r kenduri kendara kawen.. n 1 of them is my BFF (besfren forever).. Las wiken aku telah berkampung ka Kg Bukit Kapar, Klang.. Besfren aku ni namenye SUPI.. Kitorg kawan agak lame r .. dari zaman part 1 diploma (kire2 dh nak kat 8 thn r).. even dia x further degree, ktorg still besfren.. Siyesly, aku mmg sayang dia.. sayang sgtt..
Sebabt tu aku sanggup berkampung kat umah dia, even tak bape nk merewang (dalam bahasa org jawa bermaksud menolong org wat keje kawen, bkn berjalan2 x tentu pasal k) kt umah dia, tp aku jadi peneman dia.. dari saat dia dinikahkan sampai r acara memotong kek.. kalu boley, aku x nk terlepas satu detik pun saat bahagia dia...

Ade satu dialog yang membuatkan aku sgt touching k.. (tp aku tunjuk cool jek dpn dia) ahaks..

Aku : P, awat ko x nangis eak?? aku tgk orang len, ble org dh cakap 'SAH' jek terus mengalir air mata.. tp ko aku tgk cool jek..
Supi : Ntah.. aku x rase pape.. mayb sbb korg ade kot... (korg = aku n amoi)
(taim ni mmg aku touching giler.. even ayat dia pendek jek, tp btol2 bermakna wat aku.. ayat dia tu menunjukkan kehadiran ktorg di saat tu sgt diperlukan.. huhuhu)
Aku xtau nk tulis ape lg, sbb aku takot kalu aku tulis lebih2 nt mau aku ngalir air mata lak.. cuak lak dak opis sblh aku nie.. huhuhu
N utk Supi.. if dia bace entri aku kali ni.. juz nk wish...
~ Jadilah isteri yg smart (mean jgn jadi telalu naive, nt mudah kena tipu) moral dr blog k.norm
~ Jangan noty lg, sbb ko dh jadi bini org..
~ Pasni mintak izin kt Gadafi awal2 utk kite g Karok.. hahaha
~ Tahniah sbb akhirnye ko ttp kawen ngn Gadafi ( ur 1st love)
~ Hopefully even ko dah kawen, kite ttp kawan sampai mati..
~ aku SAYANG ko.. (x bermakna ktorg lessie k)
Skang time utk korg layan gambo2 yang sempat aku capture.. kalu ikotkan ade 806 shots, tp takot korg x terlarat nk melayann nye.. hahaha.. tgu aku apload kt FB @ fotopages k..


Pengantin dicelah2 bunga...

Apetah diborakkn dorg nie..


Supi n Amoi..

Tuan tanah n Supi.. (aku amik berkat pengantin nie..)


Pengantin yg xley nk brenti bercakap...

Dalam masjid pun sempat snap gambo.. saat2 akhir bergelar CIK Supi

saat2 mereka dinikahkan..

Setelah bergelar PUAN Supi

Pengantin berpelukan dgn mak mertua

Gadafi bersalaman dgn pak mertua..

im happy for u my dear...

skg dh boley pegang puas2 k...

ciuman pertama setelah bergelar suami isteri...

ni r keta pengantin....

Supi dimekapkan oleh kak Zack utk majlis sanding...

cantikkan????


aku lagi... hahahaha...

senyum kegembiraan... bahagianye pengantin...

pengantin berarak..

We r besfren forever...
Geng ktorg 2 dah kawen n 2 lagi SNA.. so, sape kawen dulu antara aku n amoi??? tgu....
K r, jumpe di lain hari.. daaaa...
xoxo

Friday, December 4, 2009

:.~ E N T A H ~.:

Sedang aku mencari, tetiba aku terjumpa.. terjumpa sesuatu yang aku tak ingin cari, yg tak ingin aku temui..

Ape yg aku rase skg???

Perlu ke rase ini wujud???

Bagaimana nak buang rase ini???

Pergi kau.. pergi kau rase ini.. aku x suke bile ini yg ku rase..

Dan.. jangan kau muncul lagi wahai rase..

Rase ini membuatkan aku terpikir, teringat dan kembali "down"...

Ape yg aku rase???

Ape yg aku fikir???

Ape yg aku ingat???
*
*
*
*
E.N.T.A.H

(gambar sekadar hiasan)

Tuesday, December 1, 2009

:.~ makeover macam Cik Pid ~.:

Halluuuu...

Selamat ari selasa kawan2.. td ngah xde kije, aku belek2 r blog kawan2ku.. bace r blog Cik Pid.. tgk makeover dia, cm menarik, aku pun try r gak.. ni r hasil nye.. plz comment ye kawan2..


before after

comei x? aku ske r mata aku tu.. pasni nk usha lens kaler tu r.. hehehehe.. k r, nk shooting ni, satg bos masuk, so kena membawa watak pekerja cemerlang.. kang x ley jd gud actress lak thn nie.. hahahaha..

c u soon.. daaa....

xoxo..

p/s: pid, sowi x minx izin ko nk wat entri cm ko.. huhuhu.. ampun sifooo

Monday, November 30, 2009

:.~ xtvt raya aji~.:


HALUUU...

Salam... x terlewat rasenye aku nk ucapkan selamat ari raya aidil adha kpd sume pembaca blog ni (ade ke??) huhuhu.. Amcm raye? utk aku, juz bese2 jek.. tp blik kali ni mmg xde rehat lansung, blik kamis, smpai umah, sempat makan, then mak aku ajak g soping kt pekan Raub.. Mula2 xnk g, tp ble pk kan blik, jln yg agak byk kete tu, aku pun temankan r mak aku.. aku xnk nyesal di kemudian hari jek.. sempat r aku sambar sepasang kebaya putih.. hihihi..

Jumaat = ari raye.. dh r umh blackout, xde air lak tu, mmg sengal r.. bosan giler.. dok borak2 ngn mak aku

Mak : Ana, kalu xde api gak mlm ni, kte g umah mak ngah r.. layan nur kasih kt sana, abis nur kasih bru blik..
Aku: ley gak, tp sampai kol 10 r mak, ley ke..
Mak: ley jek.. ape2 demi Nur kasih..
(begitu r keadaan makku bile di landa demam Nurkasih)
Tp, alhamdulillah r, pas asar letrik dh ade... trus ktorg siap2 nk g umh mak ngah, ley tgk nurkasih kt umah jek.. xyh tgk kt umah org, bkn ape, x selesa wey.. nk golek2 cm ayam golek.. segan den.. dr umah mak ngah, ktorg g umah tok lak.. nk kat magrib bru blik umh.. otw blik, mak sedara aku kol, ckp bapak dia (tok sedara aku r) dh tenat.. huuhu, trus ktorg g umh dia jek.. lame gak stay kt ctu, dlm kol 8.30 aku ajak adik aku blik, tp mak aku x ley nk blik, kena tgk2 kn tok sedara aku tu.. sian mak aku, tgk nur kasih x bape nk pokus.. huhuuu...
Sabtu = raye ke2... tok sedara aku yg sakit tu dh meninggal lbh krg dlm kol 2.45 am.. so, arini ktorg bz r, utk perkebumian.. kenduri.. mmg x rest..
Ahad = kazen aku bertunang.. kazen aku ni name nye lina.. tunang dia bru dpt posting polis kt sabah, tu yg trus plan nk merisik, tp bapak dia suh bertunang trus.. tu yg jd tunang koboi.. kelam kabut ktorg di wat nye.. aku r jd photographer nye..

(dalina tunangan org)

Senin = dh kena blik Puchong.. nsib bek x jem.. kalu x mau sangap aku dok drive sorg2.. huhuhu..

Begitu r xtvt di ari raye aji thn nie.. mmg letih..

k r, esok nk kije lak.. daa...

xoxo..

Monday, November 23, 2009

:.~ FIG Comm 7 ~.: -Part III (final)

Hallu...

Disebabkan aku mls nk wat sambungan entri psl FIG ni (puncanya = kesakitan ati aku dgn ***), korg layan je r gambar2 kt web nie.. korg wat r entri sendiri k.. hahahaha.. aku mmg sakit ati..

http://picasaweb.google.com/GadisKuntum/FIGComm7ConcordeHotelKualaLumpurMalaysia?feat=directlink

kre ni entri terakhir utk FIG nie.. ape2 pun, event tu mmg bes, tp ble penat lelah x dihargai tu yg sedey sket.. aku n sme kwn2 ttp hargai experience yg ktorg dpt nie.. thanks to all..

daaa....

p/s: pasni kembali smule cite2 bese n kehidupan seorg yg bername rohani ahmad.. ahaks..

Wednesday, November 4, 2009

:.~ FIG Commision 7 ~.: Part II

Hallu...
Sebena nye aku dh lame draft entry ni, tp x masuk2 dlm blog ni dsbbkan mslh teknikal.. aku pun x tau masalah teknikal punca dr pc aku @ mmg blog x ley copy n paste dr word.. las2, stelah lame aku membiarkan blog aku ni bersawang, n dgn semangat baru, aku pun terpaksa r dgn rela hati menaip semula entri ni.. huhuhu.. xpe2, aku anggap saje ni sbg latihan menaip.. ahaks.. (arini aku sgt positif k).. k r, sblm aku terlebih2 melalut, bek trus ke titik (stret to the point) jek..
Kali ni nak sambung cte entry sblm nie (part 1)

1st day Annual Meeting (12/10/2009)

Dah r ktorg tido kol 5pg, kol 7.30 dah nk kena prepare kaunter utk registration.. Mmg kelam kabut.. mata pun sembab jek.. X ckup tido punye hal... siap angkut sume2 brg, baru ley bfast.. Bfast pun xde r sepenuh ati, coz ati n otak ni dok pk psl registration jek..
After breakfast, ktorg sume bsiap sedia kat kaunter, aku, fiza n k.bisma.. mmg kelam kabut.. even ktorg dh susun sume bags n tags, still ade yg x ckup.. ade name yg xde r, tag xde r... mau x kelam kabut.. nk2 lg deal ngn mat2 salleh, nk ckp pun tketar2.. rase mcm nk mrh pun ade, nk mrh kt diri sendiri sbb x bagi service yg terbaek.. huhuhuhu (sbb tu r utk registration nie, xde gambar, sbb aku as photographer pun bz gak kt kaunter).. ble sume delegates dh register, baru lega rasenye..

Dalam Kol 9, start r FIG Annual Meeting.. Dimulakan dgn Welcome Word dr Mr. Teo (Vice President FIG Comm &, and Head Organizer as well), then presentation form 7 young surveyors from malaysia.. Mmg bangga giler, sbb tgk delegates pay attention and looks like very impress dgn ktorg sume.. Terubat segala keletihan n kecuakan ktorg.. Even aku juz tukang compile n finalkan slide, turut tumpang bangga.. U roks guys.. N thanx to Mr. Teo coz bagi ktorg peluang nie.. After presentation, ade sesi QnA, n yg tukang jawab mesti r Mr. Teo.. hahahah.. ktorg tau present jek, bab2 jawab ni, ssh sket.. biar r org yg lebih experience yg jawabkan...

Utk ari 1st ni, dorg byk discuss ttg FIG nyer aktiviti.. mmg menarik, tp aku x bape pay attention sgt, sbb bz kt secretariat room.. huhuhu.. rugi rasenye.. n kali ni aku baru berkesempatan amik gambar..

Ni r mr.Teo, dia ngah bg welcome words n emcee utk presentation dr young surveyors..

ni antara delegates yang begitu memberi sepenuh perhatian kt presenter.. yg tongkat dagu tu ensem kan?? dia r org yg 1st aku jpe mase check in aritu..

ni plak antara young surveyors yang wat presentation.. im proud of u guy..

FYI, sepanjang meeting nie, akan ade tea break.. ade r dlm 2 kali,, kalu meeting biase yg aku attend, dorg akn hidangkan kuih muih ke, kalu pg nasi lemak ke or ape2 mknan Malaysia yg manis2.. tp kali ni nyer meeting, ktorg dihidangkan dgn makan yg sgt berkhasiat.. iaitu....

*

*

*

*

*

*



igt lg x satu2 nye gambo yg aku ltak kt entri yg lps.. so, ni r kaitan gambar nie dgn cte FIG nie.. ktorg mkn buah2ah jek.. mmg sihat.. air yg dihidangkan lak ttp coffee @ tea.. erm.. lyannn je r...




ni r sesi makan tembikai cicah kopi.. huhuhu.. tea time..


ni lak antara muka2 yg x ckup tido.. tp ttp berseri tau.. (kiri: fiza, n K.Bisma)


Aku n K.Bisma berlakon bz.. HAHAHA.. tp siyes tau, ktorg bz bincangkan cara utk memperluaskan lg tanaman K.Bisma di Farm Ville (FB game)..


Ktorg dpt souvenir dr Korean delegates.. isi dlm nye...
*
*
*
*
*
*
*
*
*

thumb drive... 4G.. cantikkan.. thanks yaaa....


Choc from German.. yummy.. dark choc...
Pada mlm harinye, ktorg ade dinner lak kt Saloma Bistro.. Aku mmg excited giler, coz ni 1st taim nk g mkn kt sana.. jakun r gak.. hahahaha.. aku pun x tau nk cte ape, so korg layan jek r gambo2 nie k...


geng2 secretariat.. sempat lg bergamba..


dok semeja dgn Mr. William Kalande.. (aku x sure name dia ni btol @ x.. aku dh lpe daa)
Netherlands, Korean n China delegates.. dorg sme friendly tau..


Culture show dr Saloma Bistro.. bes sgtt..

taim nk balik pun sempat lg bergambo dpn Saloma Bistro nie.. mmg cantik view nyer..
Ktorg sme balik bilik dlm kol12++.. kali ni dpt r tido awal sket.. berakhir r ari pertama yg agak kelam kabut.. ape2 pun ttp sronok.. k r, len kali aku smbg pt3 lak.. ade kije nk kna wat.. urgent bangat nie.. so, c u soon...
Tunggu kesinambungan cte FIG nie entri akn dtg... daaaaaa...
xoxo..
p/s: fuhhhh.. abis gak taip smula..